"You’re an undercover superhero"

Idag har jag redigerat färdigt bröllopsbilderna samt slängt en CD-skiva med bilderna på posten. Så förhoppningsvis får brudparet dom i morgon. Ska bli kul att höra vad dom tycker, hoppas dom är nöjda! Det är jag i alla fall :)

I morse hade jag tvättid också, äntligen är tvättkorgen tom och lägenheten luktar gott av nytvättade kläder. Ska bli skönt att krypa ner i en nybäddad säng sen också :) Fast som vanligt blir det tomt utan Rickard.. Läääängtar efter min älskling!

Imorrn ska jag träffa Martina! Jippie! Det ser jag minsann fram emot :) Innan jag tar mig till stan och möter henne ska jag städa lite här hemma, eftersom man får finfrämmande i helgen, hihi.. Som tur är så är det inte apstökigt just nu i alla fall :P

Nu sitter jag och kikar på Idol. Men mina tankar är inte där, utan på Greys Anatomy, som börjar snart.. Åååååh, det ska bli så spännande att se hur det går! Jag har en känsla av att det blir ett småjobbigt avsnitt, med tanke på hur säsongsavslutningen var.. George!!

Kram på er.


"Is that your ghost or are you really there?"

Kanske skulle ta och uppdatera er lite?

Jag är tillbaka i Linköping nu, kom fram klockan 23 i söndags kväll. Hann umgås med finaste Rickard i ungefär 17 timmar innan han åkte till Norge igen. Det var alldeles för få timmar, men jag är ändå väldigt glad att vi hann ses i alla fall. Fick åtminstonde somna och vakna bredvid honom, och det är bland det bästa jag vet. Dock vart det ett extra jobbigt hejdå.. Nu är det ungefär en vecka kvar tills vi ses, och när han kommer hem ska jag krama honom tills jag får kramp! :)

Bröllopet som var i helgen gick bra, det var jättefint, solen sken och det var en toppenfin dag. Brudparet såg så glada ut och jag fick många fina bilder! Sitter och redigerar dom nu, bara lite småfix som ska göras, räta upp sneda bilder samt ändra lite på kontraster och nivåer och så där. Men det tar sin lilla tid med tanke på hur många bilder det blev. Ska försöka bli färdig under dagen, men annars borde jag bli färdig under morgondagen. Sen kan jag skicka bilderna och hoppas dom blir nöjda och glada. Kul att photoshop-pyssla lite igen!

Idag har jag diskat, innan jag fick ett diskberg (vad har hänt med mig?!). Sorterat tvätt (tvättid i morgon, välbehövligt!). Varit ute på en höstig promenad bland fallna löv och kalla vindar. Jag gillar verkligen hösten! Så skön luft ute..

Martina ringde för en stund sedan, så nu har vi bokat in en dejt till på torsdag. Trevligt ska det bli! En sväng på stan och sen hem till Martina på husesyn samt träffa lille katten :) Sen kommer helgen, och då kommer Ida till stan! <3 Det ska bli roligt det med, minsann! Skönt att ha lite att göra så att dagarna går snabbare :)

Nu ska jag fortsätta pyssla med bilderna, sen ska jag försöka laga god mat :) Hörs, kram!



"Pour a little salt, we were never here"

Pust. Nu har jag åter igen packat jätteväskan, ikväll ska jag nämligen sova i Storvik igen. Har städat och diskat och gjort det lite fint också, så nu kan jag lämna mammas lägenhet med gott samvete.
Sitter och väntar på att Evve ska sluta jobbet nu, så att vi kan smida planer inför ikväll. Får se vad vi hittar på förnåt. Pappa jobbar sent, så vi får roa oss utan honom. Imorrn blir det som sagt bröllis, kommer bli en lång, men förhoppningsvis rolig dag! Men jag längtar sååå mycket efter Rickard, så känner mig lite nere för tillfället.. Jag vill åka till Linkan nuuuuuu, men det kan jag inte :( HOPPAS HOPPAS, att vi hinner träffas, även om det bara blir en kortis, innan han åker igen.. Annars kommer det bli jobbigt..

Det är så konstigt ljus ute. Himlen är nästan lite åskmulenfärgad, men solen tittar fram någonstans ifrån ändå.. Träden börjar bli fina och gula och röda. Kallt är det också. Höst. På riktigt. Det känns bra. Frisk luft i lungorna!

Idag fyller min fina vän Martina år! Ett stort grattis till henne! Jag missar hennes kalas, som är imorgon, men, jag ska allt fira henne ändå, när jag kommer tillbaka till Linkan, så det så :)

Kram, vi hörs, gott folk.

"The båtten is nådd"

Ojoj, kände att jag var tvungen att lista dom jag inte gillar också, på en gång. För det är ju nästan lika lätt att hitta dom man ogillar, som dom man gillar.. Fast, dom flesta av dom här kan ju sjunga, såklart, det kan inte jag, så jag gnäller inte eller så.. Men, antingen gillar jag inte deras röst, eller så blir jag inte berörd av det dom sjunger, eller så är det helt enkelt bara något med dom som stör mig. Det kan säkert ändras det med, men, nu tänker jag så här! Nu kommer väl det här bli Idols startfält bara för det :P Men, här kommer dom! Ingen speciell ordning här heller.



Karolina:




Sofie:




Josefine:




Emelie:




Camilla:




Andreas:




Filip:




Annie:




Eddie:




Nicholetta:


"She moves in her own way"

Tänkte att jag skulle redovisa vilka mina 10 Idolfavoriter är, av dom som är kvar. Fyra braiga åkte ut igår (Felix, Magnus, Karolina och Erik), det var tråkigt..

Här kommer i alla fall mina favoriter. Utan någon inbördes ordning. Förutom att jag gillar Calle bäst av alla. :)
Det var svårt att välja 10 stycken.. Finns ett par till som är riktigt bra. Sen så kommer jag väl säkert att hinna ändra mig snart igen, men, just nu, så ser listan ut så här. Och om jag orkar så kanske ni får mina 10 "hatisar" sen också :P

Calle:




Mariette:




Patrik:




Antonia:




Joy:




Erik:




Erika:




Sadie:




Clara:




Niklas:

 


"Bakom Västerbron går solen ner i rött"

Haaaallå!

När sitter jag med nymålade naglar (har lyckats sparat ut 7/10!) och gör ingenting. Väntar på att tiden ska gå. När Evve slutar jobbet ska jag gå och möta henne, sen blir det någon slags prommis. Och en sväng förbi affären, för ikväll ska vi bjussa lillasyster Frida på mat :) Hoppas vi kommer på något smaskens..

Iförrgår och igår var jag hemma hos min papput. Vi har hunnit med en sväng i skogen, plockade många fina kantareller till mig. Sen har jag pangat också, men det gick inte så bra, pappas gevär är för långt och tungt för mig, buhu. Men det var skoj ändå :) Jag och pappa poppade gammal musik och rensade svamp en hel kväll nästan, så mycket svamp fick vi ihop :P Igår tog vi en sväng till Borlänge och Kupolen, strosade runt lite bara. Det var trevligt! Sen igårkväll så bjöds det på älgfärsbiffar, hemmagjord (såklart) potatismos och kantarellsås, Evve och Oskar kom förbi också, så sen passade jag på att åka med dom till Gävle igen. Så, nu är jag i "storstaden", hemma hos mamma. Dock blir det Storvik imorrn igen. Jiises, vilket flängande det är på mig. Fram och tillbaka och hit och dit. Fast mest längtar jag till Linkan och Rickard <3 Får se om jag åker tillbaka på söndag eller måndag, beroende på tågbiljetter och tågtider. Bara jag hinner träffa Rickard så..

Förresten så ska jag pyssla om lite småsaker i bloggen, men jag orkar inte det just nu. Det får bli en annan dag.. Är lite seg i huvudet idag känns det som.

Brr. Kallt. Tack och hej för mig. Vi hörs.

"But what about the tomorrow? I don´t really wanna know"

Om ni inte märker något nytt och spännande med min blogg, då tycker jag att ni ska klicka på "uppdatera". För i afton har jag underhållt mig med att göra om bloggdesignen. Var väldigt trött på den gamla nämligen. Så, nu är det lite nytt! Känns rätt bra faktiskt. Får väl se hur länge jag har den här, om jag tröttnar snabbt eller om den håller i sig.. ;) Kan inte släppa det blåa. Blått är flott. Ni får leva med det!

Nu sitter jag i Storvik, åkte buss hit med papputen. Han jobbar nån timme till, så är nog kanske inte vaken när han kommer hem.. Men, imorrn får vi hitta på något skoj istället! :) Vädret får väl avgöra vad det blir.. Om det blir skog eller ej, till exempel.

Har tänt en brasa och sitter och slappar nu.. Tänker på Rickard och längtar efter honom. Min fina karl.

Gäsp. Orkar inte skriva mer. Vi hörs. Kram

"Dom hade mycket att säga, men vad var det dom sa?"

Uppdateringsdags!

Måndag nu, och jag har varit hemhemma i ett par dagar. Sov första natten hemma hos Evve och Oskar. Där bjöds det på kräftor, det var gott! Jag sov på soffan och gosade med katterna, söta fina Tyko och Semla. Dagen därpå släpade jag min jätteväska hem till mamma, där det blev familjemys på kvällen. Oskar fick äran att skruva isär min gamla trasiga dator, för att se om man kunde se felet. Eventuellt är det fläkten som en trasig, för den var bränd och luktade illa. Så ska kolla upp hur mycket en ny fläkt kostar.. Är det inte för dyrt så kanske jag köper en ny och testar och ser om det är det som är felet, vore skönt om det vore något så simpelt. Men, annars är det som det är :)

På lördagen åkte jag och mamma och kollade på Pernilla och Addes bröllis, där Evve skulle sjunga. Brölliset var jättefint, brudparet glittrade och jag blev så glad av att se dom :) Och Evve sjöng så fint! Fick nog allt en eller två tårar i ögat :) På kvällen blev det lugnt och skönt med mamma och Frida. Vi kikade på första avsnittet av "Mannen under trappan", för varken mamma eller Frida hade sett det.. Dom tyckte det var läskigt, och jag håller med ;) Mys med hundarna blev det förstås också! Söta fina gammelgubben Nalle och lilla Egon, bästa hundarna <3

Igår åkte mamma tillbaka till Kentas hus med vovvarna. Jag och Frida bodde i soffan hela dagen. Vi åt hemlagad blåbärspaj till lunch, det var gott ;) Kikade på en Wallanderfilm gjorde vi också. Sen på kvällen kikade vi på andra avsnittet av "Mannen under trappan", hua, läskiga serie! Men det är ju så spännande, så måste titta vidare på dom andra avsnitten sen, så att man förhoppningsvis får en förklaring till allt konstigt som händer..

Idag ska jag inte göra så värst mycket. Ska ta en sväng på stan och kika lite, kanske köpa ett USB-minne åt papput om det fortfarande finns kvar.. Sen packa en liten väska, för ikväll åker jag till Storvik med papput när han slutar jobba. Stannar i Storvik ett par dagar, sen åker jag tillbaka till Gävle för att underhålla och mata Frida igen :P Sen till helgen blir det bröllis igen. Den här gången ska jag jobba och slita lite också! Samt leka fotograf. Nervöst..

Imorgon kväll/natt kommer Rickard hem till Linkan. Till våran lägenhet. Och jag är inte däääär! :( Känns lite jobbigt att inte ses när han äntligen är hemma från Norge.. Men, jag håller tummarna för att det finns ett tåg till mig på söndag eller dödstidigt på måndag så att jag åtminstonde hinner krama om min älskling innan han åker tillbaka igen. För jag saknar honom så sjukt mycket nu! Riiiiickaaaaaaaard, jag älskar dig. <3

Oj, nu blev det fruktansvärt långt igen. Ursäkta. Kram

"The miles are getting longer, it seems"

Nu sitter jag redo i min soffa och väntar på att tiden ska gå lite snabbare. Ska snart stänga av lilla datorn och packa ner den i väskan, sen är jag nog helt färdig, tror jag. Soporna är slängda och blommorna är vattnade.

Snart blir det hejdå Linkan, hej Gävle! Sover hos Evve och Oskar (och Tyko och Semla!) ikväll, ryktet säger att det blir kräftor ikväll, muuuuuums! ;)

Nä, dags att packa ner det sista. Bussen tar mig till tågstationen runt 12, så det är en stund kvar att vänta.

Kram, vi hörs.

"Well, maybe there's a god above"

Jag har glömt att berätta något roligt.. Eller roligt och roligt. Jo, det var det då i alla fall!

Jag och Rickard låg på sängen och typ läste eller pratade eller nåt, minns inte riktigt. Så plötsligt ser jag någonting bredvid tvättkorgen och skriker "JAG SER JESUS!" JAG SER JESUS!". Rickard trodde det var något fel på mig, men icke, jag SÅG Jesus! Kolla själv på bilden! Visst ser det ut som en liten Jesus som smyger där bredvid tvättkorgen? ;) Det tycker jag i alla fall! :D



"And if it ain´t positive vibrations, baby, then I have to go"

Nämen, en till uppdatering? Javisst!

Kom på lite fler grejer..

Vill bara rekomendera "Mannen under trappan" som gick på SVT1 i söndags! Dom som missade det borde se det på SVT Play! Det är en serie i 4 delar, som jag antar ska gå på söndagskvällarna. Jonas Karlsson i huvudrollen, bara det är ju skäl nog att se! Han är dock inte självaste mannen under trappan, som tur är, men, han som är det, är jätteläskig, mer än så säger jag inte! Men jag är SÅ glad över att jag inte har en trappa i min lägenhet. Dessutom utspelar det sig i Bollnäs, det är också roligt. Fick se mormors förra arbetsplats bland annat :)

En annan sak jag skulle säga var att vi nu har fått "Framtidens TV" till våran lägenhet, det är något som vi har fått gratis från vårat hyresbolag, som har ett samarbete med ComHem. Det är så att man ska kunna se all lägenhetsinformation via digitalboxen och enkelt kunna "hyra" film via den osv. Hur som helst, i min värld, så är Framtidens TV inte lika med tusen miljarders sladdar hit och dit. Snarare dåtidens TV. Jag håller tummarna för en trådlös/sladdlös framtid! Det braiga med det är att vi har tusentals kanaler, i alla fall nu, det skulle bara vara i en vecka eller så, sen får vi välja 8 kanaler vi vill ha (utöver basutbudet).

Har just tvättat klart och lagt in alla saker på sina platser. Nu ska jag pausa en liten stund, sen ska jag städa vidare, så att lägenheten är fin när jag åker iväg. Ska väl börja packa också (vad sjutton ska jag ha på mig på bröllopet?!), kommer att bli en stoooor väska, hujeda mig. Får se om det blir så illa att jag måste ta min stora rullväska.. Den kommer inte fram många gånger per år ska jag upplysa er om! Men om man har mycket grejer är det skönare att rulla än att släpa en stor väska.

Rickard ringde på sin lunch och frågade om Sankt Petersburg igen. Hans kompis ska dit om lite mer om en månad och frågade om vi ska med. Vore spännande att se Ryssland, såklart. Men, jag känner inte för att lämna landet just nu. Det är nåt som inte kändes bra med det bara.. Lika bra att följa magkänslan. Så det blev nej för min del. Vi får se hur Rickard gör, han åker nog ändå tror jag, tur att han är stor nog att ta sina egna beslut ;) Mitt hjärta <3

Oj. Nu blev det ju en novell ändå. Förlåt och kram.

"Day one, day one, start over again"

Tänkte ta och uppdatera lite, men det får bli i punktform, annars kommer det att bli en hel novell, som vanligt..
Känner att jag behöver rensa skallen lite!


* Har haft mysiga dagar tillsammans med Rickard, han åkte tillbaka till Norge i måndags. Men innan han åkte har vi hunnit med att kika på film, lagat Rickards cykel och tagit en cykeltur, brottats (Rickard tycker om kampsport och lär sig nya grepp hela tiden som han vill testa på mig, det är roligt, särskilt när jag tar mig loss), lagat lasagne för första gången på lääänge samt somnat i varandras armar. Jag älskar min man!

* Har läst ut fjärde och "sista" (det ryktas om en till) boken i Twilightserien. Rekomenderar alla att läsa dom böckerna, lättlästa och helt underbara! Jag är kär i Edward och hela vampyrgrejen.. Skulle vilja läsa böckerna på engelska också, men det får bli ett framtida projekt. Nu ser jag fram emot andra filmen, som kommer i november, ihk!

* Storstädat halva lägenheten, ska förhoppningsvis orka städa resten idag. Dock har jag tvättid nu också, så det är fullt upp ett par timmar framöver. Men mitt mål är att vara färdig idag. Det vore skönt med lite ordning och reda..

* Tagit fram blyertspennor och block och åter kommit på vad det är roligt att skissa. Hoppas det håller i sig!

* "Målat med ljus", alltså, lekt med min fina kamera. Lång slutartid och liten ficklampa. JÄTTEROLIGT! Om jag orkar ska jag slänga upp ett par bilder sen så ni får se..

* Tänkt massor på K. Får ont i hjärtat när jag tänker på allt. Men jag har bestämt mig för att det ska bli bra, det måste bli bra. Tittar på fina gamla bilder och ler. Det ska bli bra. Det ska bli bra. Det ska bli bra.

* Planerat min hemhemresa, åker antagligen i morgon om det finns billiga tågbiljetter, annars blir det en annan dag istället. Det visar sig. Det blir när det blir. Hemhemma ska jag umgås med familjen. Underhålla och mata (på egen begäran) Frida när hon kommer hem från skola/praktik, följa med papputen ut i skogen en sväng (plocka svamp om det finns någon kvar. Eller kanske panga lite? Skogsluft i alla fall!), eventuellt lyssna på Evve när hon sjunger på Pernillas bröllop, förhoppningsvis hinna träffa min fina mamma, hjälpa till med dukning samt fotografering på ett annat bröllop. När jag är klar med allt det, då åker jag tillbaka till Linkan igen, för att förhoppningsvis hinna träffa Rickard en dag innan han åker tillbaka till Norge, igen. Jag åker antagligen hem till Linkan kring den 27-28, beroende på biljetter och så..



En liten påminnelse till mig själv: gör en ny "ingen reklam"-lapp till brevlådan! Den gamla har smulats sönder och jag vill inte ha en massa reklam när jag är borta..

Kram


"Tell me, friend, can you ask for anything more?"

Igår kom jag tillbaka till Linköping. Och det gjorde Rickard också. Han kom hem vid 20-tiden, så tidigt har han nog aldrig kommit hem! Men det var bra.. Så skönt att mötas i hallen och bara kramas och känna att man har hamnat rätt. Rickard är så fin. Och han får mig att må bra. Han sprider lugn till min virriga hjärna, tack bejbi <3

Det var sååå skönt att få träffa Evve, mamma och Egon & Nalle i ett par dagar. Även om jag inte gjorde något speciellt, så var det skönt att inte vara ensam.

Nu måste jag ta och bälja i mig vatten, är törstig som en torr skorpa. Sen ska jag nog stänga av min lilla datormaskin och krama om Rickard som sitter och spelar på sin keyboard. Sen somnar jag nog. Natti.

Stor kram till min fina familj <3






Kämpa, K.

"Feelings that grows stronger in the dark"

Jag skulle ju gått på inflyttningsfest hos Martina ikväll. Hade sett fram emot det ett bra tag.. Men jag orkade inte, är så trött i huvudet.. Känns fortfarande jättejobbigt till och från.. :'(

Tidigt imorgon tar jag tåget till Uppsala där mamma och Evve möter upp mig. Sen stannar jag med mamma ett par dagar innan jag åker tillbaka till Linköping igen, lagom tills Rickard komme hem. Ska bli skönt att träffa dom! Inge roligt att sitta ensam här i lägenheten när man mår såhär. Men imorrn, då slipper jag ensamheten. Då ska jag pussa hundnos också <3

Tur att jag har snälla människor omkring mig som säger snälla saker. Det behövs. Största kramen till Rickard för att han finns där, fast han är så många mil bort. Älskling <3

Mina tankar går till K igen. Bästa fina K. Det ska bli bra!

"Jag har lärt mig att idag inte ta någonting för givet"

Idag hände det en grej.  Vill inte riktigt prata om den här. Men jag har gått som i en dimma hela dagen. Tårarna har kommit lite då och då.. Ont i magen av oro. Tankarna som svävar iväg åt olika håll..

Tänker på världens bästa K och finaste mamman. Och alla andra runt omkring såklart.
En dag i taget.. Och jag håller tummarna så hårt jag bara kan och hoppas allt allt blir bra igen. Det måste det bli..


Kram


"Men stjärnorna föll och älvor höll oss fånga i ett avsked under månen"

Godmorgon! Har varit vaken i ungefär en timme, men jag är jättetrött fortfarande. Satt uppe sent i natt och tittade lite på Fuglesangs rymdpromenad, NASA sände live :P Det var faktiskt intressant.. Men, orkade inte titta så länge.. Det gick inte direkt undan där i rymden om man säger så! :) Men jag var glad över att se att dom hade säkerhetslinor, så dom inte skulle råka flyga iväg, det vore läskigt.. :P

Vaknade av sms från Rickard i morse. Jag tycker om att vakna av söta sms :) Nu räknar jag dagarna tills min älskling kommer hem. Onsdag kväll/natt är det som gäller, och jag längtar som en galning dit!

Dejten med Martina var väldigt trevlig igår! Vi gick på stan och kikade och Martina var glad över att ha ett paraply som pekpinne :P Jag är glad över att fina Martina äntligen är min stadsgranne! Och jag ser fram emot inflyttningsfest imorrn :) Alkoholen är inhandlad och outfiten (jag tänker nog ha kläder på mig i alla fall Martina, och jag skippar nog fjäderögonbrynen också) är planerad. Kul ska det bli!

Nu ska fixa frukost, så kanske jag piggnar till lite, så får vi se vad jag hittar på senare idag :) Jag ska i alla fall inte söka tjänsten som persisktalande administratör, vilket var den enda nya platsannonsen som dykt upp nyss när jag kikade in på Platsbanken. Får väl se om det trillar in något annat spännande jag kan söka under dagen. Hoppas. Jag vill jobba, tack.

Kram


"Det är lätt att se hur sjuk man en gång var när såren läker och regnet känns"

Tvättstugedags igen då!
Och ännu än gång får jag börja min tvättid med att tömma tvättmedelsfacket (äckligt ätt gräva omkring i andras gamla jox), då nån nöt envisas med att hälla sköljmedel där i. Ska det vara så himla svårt?! *arg tant*

När jag har tvättat klart ska jag göra mig i ordning och sedan möta Martina på stan. Kul ska det bli!

Dags att springa ner till tvätten igen nu. Hörs!


"And I've been putting out fire with gasoline"

Dålig uppdatering! Fy på mig..

Men när Rickard är hemma så glömmer jag bort det mesta runt omkring. Men, i måndags åkte han tillbaka till Norge, så nu kan jag väl försöka mig på en liten uppdatering! :) Nu räknar jag dagarna tills han kommer hem nästa gång.. Blir så ensamt hemma utan min älskling!
I helgen var vi i alla fall på bio, såg Inglourious Basterds, och jag blev positivt överraskad! Trodde att den skulle vara bra, men den var jättebra :D Våldsam såklart, som vanligt när Tarantino är i farten, men den var bra ändå. Tummen upp, den rekomenderar jag! Spännande var den :)

Nu har jag förresten lagat min cykel också, med silvertejp, pappa skulle vara stolt! :) Hoppas det håller bra nu bara, annars blir jag lite irriterad..

Jag är jättetrött, sovit lite dåligt.. Har lite ont i halsen också, buhu. Men det går nog över snart. Idag ska jag se om det finns några jobb att söka, annars ska jag nog fortsätta pyssla lite med mitt portfolio. Det är grått och blåsigt ute, så är inte så sugen på en promenad, men jag borde ta mig ut en liten sväng i alla fall.. Får se hur jag gör! Och innan jag skrev klart den där meningen så kom regnet också.. Då är det skönt att hålla sig inne :P

Imorgon ska jag tvätta mitt lilla tvättberg, sen ska jag möta Martina på stan, det ska bli roligt! Sen blir det inflyttningsfest där i helgen, trevligt minsann :)


Ojoj, det här blev väldigt osammanhängande, men, så får det bli! :D


Slänger in en bild på min frukost, den var god :P